How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Chris (aka-Moose) Your Own Question
Chris (aka-Moose)
Chris (aka-Moose), Technician
Category: Car
Satisfied Customers: 1080
Experience:  16 years of experience
2499435
Type Your Car Question Here...
Chris (aka-Moose) is online now
A new question is answered every 9 seconds

dihatsu appluase: Hi on an appluase 16sl, ther is no charge

Customer Question

Hi
on an appluase 16sl, ther is no charge in the battery,
after starting with jumper cables, the engine will run a few minutes but electricity fades off and engine stops.
seems like the alternator is not charging.
is this correct ?
should i look foir something else too?
Thanks Baruch
Submitted: 3 years ago.
Category: Car
Expert:  Glenn Bradley replied 3 years ago.
Hi Baruch, it's Glenn here, glad to have you as a customer. I'd like to help you with your question.

If the alternator isn't charging it may give you the symptoms that you have.
When the engine is running, is the alternator light coming on?
Do you have access to a volt meter or a multimeter? that way I can guide you through some simple tests to see whats wrong.

Cheers Glenn
Customer: replied 3 years ago.
thanks for your response
well, since it is my son's car and he decided to tow it to a garage, i realy don't need any more advice.
thanks
baruch
Expert:  Glenn Bradley replied 3 years ago.
Ok, thanks for coming back to me. Would you like me to send you through to customer service so your question can be canceled?

Cheers Glenn