How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask greasemonkey2386 Your Own Question
greasemonkey2386, ASE Certified Technician
Category: Car
Satisfied Customers: 274
Experience:  ASE Certifications A1,A4,A5,and A7 10+ years professional hands-on experience
Type Your Car Question Here...
greasemonkey2386 is online now
A new question is answered every 9 seconds

suzuki sidekick: #3 & 4 pouring out fuel --fuel psi good--new

Customer Question

#3 & 4 pouring out fuel --fuel psi good--new fuel psi reg.--injectors good--ecm replaced--1995 suzuki sidekick 1.6L 16 valve no codes ran for 10mins used 1/2 tank of fuel
Submitted: 3 years ago.
Category: Car
Expert:  jrloar replied 3 years ago.

jrloar :

Have you tried to unplug the two injectors that are flooding the engine and start it to see if they are still squirting fuel?

JACUSTOMER-0z11u1s1- :

yes i have they are not squirting fuel.

JACUSTOMER-0z11u1s1- :

i even swaped around injectors still squirting fuel.. swaped ecm replaced fuel psi reg. has good spark.. no codes after running up too temp really bad white smoke and you can smell fuel really strong

JACUSTOMER-0z11u1s1- :

even replaced fuel filter only has 98k it is a 5 speed

Expert:  greasemonkey2386 replied 3 years ago.
hello, i will attempt to help you, not sure where the other expert went, check both wires for each injector for continuity to ground with a volt meter
Customer: replied 3 years ago.

with the key on disconnect injector with volt meter???did ohm out 3ft of injector harness tested good was removed from vech. when swaped around injectors from one cly. to other-- after all work still poors fuel no codes ran to temp.

Expert:  greasemonkey2386 replied 3 years ago.
While the engine is running unplug one of the problem injectors, u can use a noid light should flash while the engines running...if u cant get a noid light check each wire for continuity to ground with the engine running, the ground should pulse if its normal if its solid then we have an issue
Expert:  jrloar replied 3 years ago.
Do you have an extra injector? If so hook the injector to the harness and hold it inside of a container that will allow you to see the tip of it. then start the engine. It should squirt fuel in pulses.... Let me know if it is continues or in pulses....
Customer: replied 3 years ago.

i unpluged each of my injectors ohm'ed out each one 3.38 two 3.38 three 1384 four 1397 volts are one .004 two .004 three 11.43 four 11.43 need more help asap my only vech. besides bike just got done with snow storm....

Expert:  greasemonkey2386 replied 3 years ago.
sounds like you have a short in the injector driver circuit and 2 fried injectors, according to the firing diagram your vehicle has a pulsed power injector system and not a pulsed ground, did you swap in known good injectors and computer at the same time?

Related Car Questions