How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask ElectronicsPete Your Own Question
ElectronicsPete
ElectronicsPete, Electronic Engineer
Category: Car Electronics
Satisfied Customers: 16524
Experience:  Over 16 years of experience installing and repairing electronics.
30970729
Type Your Car Electronics Question Here...
ElectronicsPete is online now
A new question is answered every 9 seconds

Russell' I have similar problem with my DNN990HD, it

Customer Question

Hi Russell'
I have similar problem with my DNN990HD, it restarts before it gets to main screen. I have talked to Kenwood technician about it and he said it needs new daughter board. I have checked the unit and i think the board he was talking about is x89-3140-10.
I also called Kenwood repair centre and got an estimate of $420.00 + tax, so i tried to get the board my self and it said it was discontinued and replaced with Kenwood 880A56-0817-81 which is DAUGHTER UNIT for DNX690HD.
My question is; is there anything can be repaired on the board, and if not will replacement work?
Paul
Submitted: 1 month ago.
Category: Car Electronics
Expert:  ElectronicsPete replied 1 month ago.

Hi, I'm Pete. Welcome to JustAnswer! I'm reviewing your question now, and will post back with your reply ASAP.

Expert:  ElectronicsPete replied 1 month ago.

Does the display show anything before it restarts, e.g. the Kenwood logo?

Customer: replied 1 month ago.
After I reset the unit it goes to the screen where you setup language and WiFi. I can go to language or WiFi setup and it shows the settings and I can do one change, but it won't do anything else and restarts in 5-10 seconds. I can't do anything after this screen and i can't say next even if you don't do any changes in the setup. I think it just takes 15 20 seconds and it restarts.
Expert:  ElectronicsPete replied 1 month ago.

Ok, it sounds like the firmware has gotten corrupted.

You could try updating the firmware yourself, following the instructions here:

http://www.kenwood.com/cs/ce/mm/firmware/2013/2013c/eng.html

Customer: replied 1 month ago.
I can't because unit keep restarting and you can’t do anything with it.
Expert:  ElectronicsPete replied 1 month ago.

Which step of the instructions is not working for you?

Customer: replied 1 month ago.
I can't do any steps, because you have to go to setup in the unit, and the unit doesn't start.
Expert:  ElectronicsPete replied 1 month ago.

In that case it will need to be returned to a Kenwood service center.

You can find your nearest service center at:

http://www.kenwoodworld.com/en-ca/customer-support/service-centers

--------------------
Your satisfaction is my priority;
Kindly take a moment to rate my service 5 stars and press submit at the top of your question page so I am rewarded for my time; tips appreciated :)
You can always reply back at any time if you need any further assistance at all.
Pete.
--------------------

Customer: replied 1 month ago.
I know what. I was looking for a solution with out Kenwood. Kenwood wants $420.00 plus tax to fix it.
Customer: replied 1 month ago.
I am sorry, but your information didn't help me at all. I already new this.I actually figure out my self and I can let you know what the problem is.
Expert:  ElectronicsPete replied 1 month ago.

Sorry I could only confirm what you already knew.

Let me know if I can be of any further assistance at all.

Pete.

Customer: replied 1 month ago.
Thank you.
FYI:
The problem is the ic on Garmin board p/n W10-0854-08, it ic500 or the complete board x89-3140-10.
Expert:  ElectronicsPete replied 1 month ago.

Thanks for that :)
Have a great weekend!
Pete.