How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Michael Your Own Question
Michael
Michael, Technician
Category: Car Electronics
Satisfied Customers: 9505
Experience:  Over 25 years experience in the field of electronics repair, TV, VCR and computer repair.
11519491
Type Your Car Electronics Question Here...
Michael is online now
A new question is answered every 9 seconds

Why aren't both of my front door speakers working on my 2011

Customer Question

Why aren't both of my front door speakers working on my 2011 maxima.?
Submitted: 9 months ago.
Category: Car Electronics
Expert:  Michael replied 9 months ago.

Hi Im sorry to hear that. Did they fail while you were playing the unit?

Also did they go out at the same time?

Please explain so I can help.

Be clear and in depth so I can help you effectively;-)

Thanks

Tech Michael

Customer: replied 9 months ago.
they went out at the same time I can't remember if I was playing the unit at the time I just got and the car after work and it didn't sound right and I put my ear to the speakers and noticed they both were not playing I didn't hear ain't signs that they were getting ready to bust or anything they are still good
Expert:  Michael replied 9 months ago.

Thanks for the reply.

This could be a bad wiring connection, at the back of the radio, do the rear speaker work now?

Thanks

Tech Michael

Customer: replied 9 months ago.
all speakers work except the front doors even the tweeters in the dash still work
Expert:  Michael replied 9 months ago.

Do you have a seperate amp for the speakers?

Thanks

Tech Michael

Customer: replied 9 months ago.
No I haven't done anything to the car since I bought it from Nissan
Expert:  Michael replied 9 months ago.

Hi, this is not likley a bad wire, it sounds more like an IC failure in the radio. I would bring it into them for repair.

Especially since the two fronts went out the same time, thats a part inside the radio;-)

Not a very expensive part or repair.

Hope that helps.

In any case, I will stick with you until this is complete.

Please rate my service kindly.

Also it is the only way I am credited for my time and expertise with you.

Once you rate, I will be notified and will add your question to my priority list so you can reach me anytime until this problem is solved.

Then you can reach me by simply replying to this message anytime.

Thank you and have a great weekend!

Sincerely

Tech Michael