How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask ElectronicsPete Your Own Question
ElectronicsPete
ElectronicsPete, Electronic Engineer
Category: Car Electronics
Satisfied Customers: 15775
Experience:  Over 16 years of experience installing and repairing electronics.
30970729
Type Your Car Electronics Question Here...
ElectronicsPete is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have a viper 474v and the remote start does not work

Customer Question

I have a viper 474v and the remote start does not work anymore. I have two remotes and both still lock and unlock the doors. When I hit the remote start button twice the lights blink and then the horn sounds. It has worked fine for 8 years
Submitted: 10 months ago.
Category: Car Electronics
Expert:  ElectronicsPete replied 10 months ago.

Hi Mark,

Expert:  ElectronicsPete replied 10 months ago.

Try resetting the system:

Open the door, turn the ignition key to on, press the valet button once, then press the LOCK button 7 times, then press and hold it. The LED will flash and the siren will chirp.

Expert:  ElectronicsPete replied 10 months ago.

Reply back and let me know if it works?

Customer: replied 10 months ago.
Hi Pete. I'm not sure where the valet button is. There is a toggle switch that turns it off and on
Expert:  ElectronicsPete replied 10 months ago.

You will need to find the valet button in the vehicle. It is usually in the glove compartment or the driver's footwell area.

Customer: replied 10 months ago.
I looked at the wiring harness and there is nothing plugged into the blue plug so I am guessing the valet button was never installed. I will have to but one and then try you suggestion
Customer: replied 10 months ago.
I installed the valet button and followed your instructions. Now the lights blink but the horn stopped sounding. Other than that it didn't work

Related Car Electronics Questions