How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Don 'Mo Lurch' Your Own Que...
Don 'Mo Lurch'
Don 'Mo Lurch', Car Electronics Technician
Category: Car Electronics
Satisfied Customers: 20380
Experience:  over 30 years, ARA, Sony, Alpine, Audiovox, Kenwood, Muntz. Sales, Repair & Installation
1609972
Type Your Car Electronics Question Here...
Don 'Mo Lurch' is online now
A new question is answered every 9 seconds

I put a back up camera on truck and it shows no signal

Customer Question

I put a back up camera on my dads truck and it shows no signal it has a red green and black in the front i put the red to a hot and the green and black to ground in the rear it has a red and white wire i put red to back up and white to brake i cant get it to work it is a pyle
Submitted: 4 years ago.
Category: Car Electronics
Expert:  Don 'Mo Lurch' replied 4 years ago.

 

 

Post

YEAR?
MAKE?
MODEL?
ENGINE?
TRANSMISSION?

MODEL NUMBER OF PYLE SYSTEM?

 

 

Customer: replied 4 years ago.

1997 chev truck useing a pyle plcm7700

Expert:  Don 'Mo Lurch' replied 4 years ago.

 

 

"where" does Pyle Instructions tell you to hook up "anything" but the RED & BLACK wires?

RED = Back Up wire which is the LIGHT GREEN wire at the Back Up Light +
BLACK = Ground -

 

Run the RCA Cables to the Monitor & you are done

 

NO other connections is needed

 

if you connected any other wires, then you may have burned out unit

 

 

 


Your DEPOSIT is not payment

I have sent the information you have requested & have answered .

Customer: replied 4 years ago.
I have two of them tried trading parts out just in case that happen but that didnt work
Expert:  Don 'Mo Lurch' replied 4 years ago.

 

 

I posted the "only" connections you need to make

either you do not have the correct connections
no voltage when in Reverse
bad Ground

you are still connecting the other wires

or you have 2 bad units

very simple install............

 

 


Your DEPOSIT is not payment

I have sent the information you have requested & have answered .

Expert:  Don 'Mo Lurch' replied 4 years ago.

 

 

 

I posted the "only" connections you need to make

either you do not have the correct connections
no voltage when in Reverse
bad Ground

you are still connecting the other wires

or you have 2 bad units

very simple install............

 

 


Your DEPOSIT is not payment

I have sent the information you have requested & have answered .