How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask Lucy, Esq. Your Own Question

Lucy, Esq.
Lucy, Esq., Attorney
Category: Business Law
Satisfied Customers: 20705
Experience:  Attorney
26798026
Type Your Business Law Question Here...
Lucy, Esq. is online now
A new question is answered every 9 seconds

1) The doctrine of stare decisis concerns A. staring at the

Resolved Question:

1) The doctrine of stare decisis concerns
A. staring at the facts of a case for a long time to make sure the correct decision is made.
B. following precedents so that legal principles announced in a case are used to determine later cases
C. making sure to do adequate research before making a legal decision
D. using constitutional law to render a decision

2) Which clause in the U.S. Constitution is most used in terms of regulating business activities?
A. The Bill of Rights
B. The Supremacy Clause
C. The First Amendment
D. The Commerce Clause

3) The Federal Trade Commission is an example of
A. a temporary commission created by executive order that has become permanent
B. a federal agency created by the federal government
C. a corporation subsidized by the federal government
D. a branch of the U.S. Supreme Court

4) Which of the following is correct with regard to the relationship between law and ethics?
A. Although much of law is based on ethical standards, not all ethical standards have been enacted as law.
B. The rule of law and the golden rule of ethics demand the same response.
C. The law may not permit something that would be ethically wrong.
D. Lawful conduct is always ethical conduct.

5) Which of the following statements is true regarding the relationship of law and ethics?
A. Depending on the circumstances, the law can require a higher, lower, or the same standard of conduct as ethics demands.
B. The legal requirements will almost alwaysbe the same as the ethical requirement because the law is based on ethical standards.
C. In some cases, ethics will require a higher standard of conduct than the law, but never vice versa.
D. In some cases, the law will require a high standard of conduct than ethics, but never vice versa.

6) The Federal False Claims Act is also known as
A. The Statute of Limitations
B. The Sarbanes-Oxley Act
C. The Whistleblower Statute
D. The Statute of Frauds

7) A defendant fails to answer a civil lawsuit, what is likely to happen?
A. The court will order that the defendant go to jail until he or she agrees to answer.
B. A court will contact the defendant and ask him to answer the lawsuit.
C. The court will grant a default judgment against the defendant.
D. The court will dismiss the case.

8) The legal authority of a court to make orders that are binding upon the parties is called
A. Enumerated jurisdiction
B. In Rem jurisdiction
C. Personal jurisdiction
D. Quasi-in-Rem jurisdiction

9) What facts justify a state court’s exercising personal jurisdiction over an out-of-state defendant?
A. The state is most convenient for the plaintiff.
B. The plaintiff lives in that state.
C. The defendant has sufficient contacts with the state such that the state’s exercise of personal jurisdiction of him in not unfair.
D. The defendant lives within 100 miles of that state.


10) What is the definition of a tort?
A. Any civil wrong that allows the injured person to recover damages
B. Any violation of an ethical duty
C. Any crime or misdemeanor
D. Any action done in violation of a prior agreement, which allows the victim to recover damages

11) Damages intended to punish a defendant and deter the defendant and others from engaging in the same tortious conduct in the future are called
A. nominal damages
B. penalty damages
C. retribution damages
D. punitive damages

12) Persons who sell abnormally dangerous products such as poisons or power tools
A. are liable to persons they injure even if they are not negligent
B. are liable only if they intended to cause a particular injury
C. are generally not liable for the injuries they cause because otherwise no one would undertake these activities
D. are liable only if all elements of negligence are proven against them
13) Ray and Nikki are in fifth grade together. Ray gets a new skateboard for his birthday and offers to sell Nikki his old one for $15. Nikki pays the money, and Ray gives her the old skateboard. Is this a valid contract?
A. This is an unenforceable contract because Ray and Nikki can not file a lawsuit.
B. This is a void contract because the parties to the contract were minors.restraint of trade.
C. This is a voidable contract because the parties to the contract were minors.
D. This is a valid contract. There was a fair consideration paid for the skateboard, and both parties got what they wanted.

14) Which of the following best describes how e-mail contracts are viewed under the law?
A. E-mail contracts are generally treated similarly to contracts negotiated by other means.
B. E-mail contract are valid only for contract less than $500.
C. E-mail contracts are valid so long as both parties sign a written copy printed out from the e-mail.
D. E-mail contracts for goods can be valid, but not email contracts for services.
Submitted: 4 years ago.
Category: Business Law
Expert:  Lucy, Esq. replied 4 years ago.
1. B
2. C
3. A
4. A
5. A
6. C
7. C
8. C
9. C
10. A
11. D
12. A
13. C
14. A
Customer: replied 4 years ago.
22) Which of the following is true when a general partnership is converted to an LLC?
A. The members will retain unlimited personal liability for obligations incurred while the business was a partnership.
B. The profit and loss sharing terms must remain the same as they were in the partnership.
C. The conversion can be made retroactive for up to two years.
D. The property must be sold to a third party who then immediately sells it to the LLC.

23) Which of the following is true of a limited liability company?
A. Limited liability companies are automatically taxed like corporations.
B. Documents do not have to be filed with the state to create one.
C. Limited liability companies have limited duration.
D. Limited liability companies are managed by members or managers.

24) Which is true of a limited partnership?
A. A partnership is limited to doing business in the state of incorporation.
B. At least one of the partners must be a general partner with unlimited personal liability.
C. The liability of all owners is unlimited.
D. The liability of all owners is limited to the amount of their contribution to the business.

25) Rita is the sole shareholder of an auto repair shop that is incorporated. She is at work one day when her sister comes in and tells her she needs $100 for schoolbooks. Rita looks in her wallet, and seeing that it contains no money, opens the cash register and takes out $100, which she hands to her sister. The sister looks worried, but Rita tells her, “Don’t worry; I take money out of the cash register all the time for my personal expenses. It’s my business, so I can take money out whenever I want.” Her customer, who is waiting to pick up his car, tells Rita that she is risking the piercing of the corporate veil. Is the customer correct?
A. Yes, Rita is co-mingling personal assets with corporate assets.
B. No, the customer is wrong.
C. Yes, Rita is not the board of directors.
D. No, Rita is the only shareholder and can do what she wants.

26) A corporation is required to maintain a separate identity because
A. if they do not maintain the separate identity, they become alien corporations
B. corporations are entities created by statute to limit the personal liability of investors
C. corporations can act only through officers
D. corporations have perpetual existence

27) Fred wants to start an adult daycare business, but is worried about potential liability. He hires an attorney to incorporate his business, but does not want to keep paying the attorney, so he dismisses the attorney as soon as the incorporation is accomplished. What else must Fred do to make sure he holds on to his protection from personal liability?
A. He must hire an independent contractor to take over the care of the patients.
B. He must maintain the corporate formalities and records.
C. He must buy malpractice insurance.
D. He must post a disclaimer, advising persons who visit the property that the management is not responsible for injuries to guests.

28) If a corporation is properly incorporated in one state and wants to do business in second state, the corporation
A. may be required to obtain a certificate of authority from the second state
B. must incorporate in the second state
C. must do nothing because being incorporated in one state entitles the corporation to do business in all states
D. must register with the Interstate Commerce Commission

29) Rover Corporation is a regular corporation that has not elected S corporation status. In 1992, Rover earned $100,000; in 1993, Rover distributes $50,000 to its shareholders. Which of the following best describes the tax consequences to rover and its shareholders?
A. Rover is taxed on $100,000 in 1992; the shareholders are taxed on $50,000 in 1993.
B. The shareholders are taxed on $100,000 in 1992; Rover is not subject to tax.
C. Rover is taxed on $100,000 in 1992; the shareholders are not subject to tax.
D. Rover is taxed on $100,000 in 1992; the shareholders are taxed on $50,000 in 1992.

30) What types of business can be converted to an LLC?
A. Corporations, general partnerships, and limited partnerships
B. General partnerships only
C. General partnerships and limited partnerships only
D. Corporations and limited partnerships only
Expert:  Lucy, Esq. replied 4 years ago.
22. A
23. D
24. B
25. A
26. B
27. B
28. A
29. A
30. A
Customer: replied 4 years ago.
31) What is the primary purpose of the Occupational Safety and Health Act?
A. Its purpose is to promote the provision of healthcare benefits by employers having more than 15 employees.
B. Its purpose is to protect the safety of workers and the safety of those who purchase the employer’s products or services.
C. Its purpose is to reduce the application of industry standards to workplace conditions.
D. Its purpose is to compel employers to provide a work environment that is free from recognized hazards that could cause death or serious injury.

32) Which of the following best describes the status of the employment at will doctrine in the United States today?
A. It still applies today, but only to employees who are expressly told that they are an at-will employee when they are hired.
B. It applies in most states to most employment relationships, but there are many exceptions that limit its application.
C. It applies more today than in the last century, and the quantity of corporate layoffs is evidence of this.
D. It today applies only to the employer, although in the past it applied to both the employee and employer.

33) Which of the following rejected applicants may have a valid claim for discriminatory hiring practices?
A. A university did not hire a 22-year-old woman to be a director of faculty because she was too young.
B. A public health service did not hire a registered nurse because his shaking hands prevented him from administering injections.
C. A Catholic school did not hire a teacher because he was not Catholic.
D. A trucking company did not hire a truck driver because she was pregnant.

34) Which of the following statements best describes the workers’ compensation rules?
A. The employee has the choice to sue or proceed under the workers’ compensation statute.
B. The employer can avoid liability if the injured employee was contributory negligent.
C. The employer is liable for employment related injuries only if negligent.
D. The employee will collect for all work-related injuries, and will not need to prove negligence on the part of the employer.

35) Which of the following is a correct statement of the requirements for a bona fide occupational qualification?
A. Rationally based and evenly applied
B. Job related and cost effective
C. Job related and nondiscriminatory
D. Job related and a business necessity

36) What is generally the effect when an exception to the employment at will doctrine applies?
A. Employees can be prohibited from quitting a job.
B. There is some sort of limitation on at least one party’s ability to terminate the employment relationship.
C. The Fair Labor Standards Act will set the terms, such as pay, for the employment relationship.
D. The employer is required to hire a certain employee.

37) In general, trademark protection is granted based on whether the trademark is
A. distinctive
B. the original creation of the trademark registrant
C. understandable to the general public
D. novel and useful

38) What federal legal protection is there with respect to trade secrets?
A. Trade secrets are protected under the Economic Espionage Act of 1996.
B. Trade secrets are protected under the federal copyright laws.
C. Trade secrets are protected under the Trade Secret Protection Act of 1952.
D. Trade secrets are protected under the federal patent laws.

39) The Biosafety Protocol provides as follows:
A. Employees must wash hands when preparing food.
B. Medical waste must be safely disposed.
C. Vaccinations must contain live virus.
D. Genetically engineered food must state that it may contain modifications.

40) Patricia owns a Mexican restaurant, famous for home-made tortillas. The tortillas are made by several women, who make the tortillas in their homes and sell them to the restaurant. Some of the women have been making tortillas for Patricia for years, while others have just started. Patricia pays for the tortillas by the dozen. What is the nature of the employment relationship between the women and Patricia?
A. The women are agents of the restaurant.
B. The women are part-time employees of the restaurant.
C. The women are independent contractors.
D. The women are employees of the restaurant.

41) Rachel and Roy are married. Phillip is a private investigator, who is following Rachel at Roy’s request, to see if she is involved in another relationship. At one point, Rachel enters a “women only” gym, where Phillip cannot follow. Phillip calls his friend Sue and tells her that if she will enter the gym and observe Rachel, Roy will pay her $25 an hour for her services. Sue goes to the gym and observes Rachel for 3 hours, after which she bills Roy for $75. Must Roy pay Sue’s bill?
A. No, because Sue is not a licensed private investigator
B. Yes, because Sue is entitled to collect on a quasi-contract basis
C. No, because Roy is not liable for contracts entered into by Phillip
D. Yes, because Phillip was acting as Roy’s agent when he hired Sue

42) Barbara owns a dairy farm. One of her pastures needs cutting, so she hires Jed to do the work for $150. While oiling his riding mower, Jed hurts his arm, so he hires Bill to cut the pasture for $130. Bill takes his own mowing machine to Barbara’s pasture. During the mowing, Bill damages the fence, and some of the dairy cattle are later able to pass directly to a neighbor’s corn field, where they eat some of the corn, and trample the crop, causing the crop to be almost a total loss. Who is responsible for the damages caused by the cattle?
A. Bill is responsible, because he is an independent contractor.
B. Jed is responsible, because Bill is Jed’s employee.
C. Barbara is responsible, because Jed is an independent contractor.
D. Barbara is responsible, because they are her cattle.
Expert:  Lucy, Esq. replied 4 years ago.
31. D
32. B
33. D
34. D
35. D
36. B
37. D
38. A
39. D
40. C
41. D
42. A
Lucy, Esq., Attorney
Category: Business Law
Satisfied Customers: 20705
Experience: Attorney
Lucy, Esq. and 5 other Business Law Specialists are ready to help you

JustAnswer in the News:

 
 
 
Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.
 
 
 

What Customers are Saying:

 
 
 
  • Mr. Kaplun clearly had an exceptional understanding of the issue and was able to explain it concisely. I would recommend JustAnswer to anyone. Great service that lives up to its promises! Gary B. Edmond, OK
< Last | Next >
  • Mr. Kaplun clearly had an exceptional understanding of the issue and was able to explain it concisely. I would recommend JustAnswer to anyone. Great service that lives up to its promises! Gary B. Edmond, OK
  • My Expert was fast and seemed to have the answer to my taser question at the tips of her fingers. Communication was excellent. I left feeling confident in her answer. Eric Redwood City, CA
  • I am very pleased with JustAnswer as a place to go for divorce or criminal law knowledge and insight. Michael Wichita, KS
  • PaulMJD helped me with questions I had regarding an urgent legal matter. His answers were excellent. Three H. Houston, TX
  • Anne was extremely helpful. Her information put me in the right direction for action that kept me legal, possible saving me a ton of money in the future. Thank you again, Anne!! Elaine Atlanta, GA
  • It worked great. I had the facts and I presented them to my ex-landlord and she folded and returned my deposit. The 50 bucks I spent with you solved my problem. Tony Apopka, FL
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
 
 
 

Meet The Experts:

 
 
 
  • Law Pro

    Attorney

    Satisfied Customers:

    1426
    20 years experience in business law - sole proprietor, partnership, and corporations
< Last | Next >
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/LA/lawpro/2012-6-25_171315_PT206740s.64x64.jpg Law Pro's Avatar

    Law Pro

    Attorney

    Satisfied Customers:

    1426
    20 years experience in business law - sole proprietor, partnership, and corporations
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/DC/DCraneEsq/2012-8-14_14436_DCrane.64x64.jpg MShore Law's Avatar

    MShore Law

    Attorney

    Satisfied Customers:

    1233
    Drafted Negotiated and/or Reviewed Thousands of Commercial Agreements
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/FL/FLAandNYLawyer/2012-1-27_14349_3Fotolia25855429M.64x64.jpg FiveStarLaw's Avatar

    FiveStarLaw

    Attorney

    Satisfied Customers:

    1162
    25 years of experience helping people like you.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/dkaplun/2009-05-17_173121_headshot_1_2.jpg Dimitry K., Esq.'s Avatar

    Dimitry K., Esq.

    Attorney

    Satisfied Customers:

    1142
    Run my own successful business/contract law practice.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/ohioatty/2009-1-22_185545_me.jpg J.Hazelbaker's Avatar

    J.Hazelbaker

    Attorney

    Satisfied Customers:

    393
    Experienced and trained in the area of business law.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/scottymacesq/2009-6-10_221523_small.jpg RGMacEsq's Avatar

    RGMacEsq

    Attorney

    Satisfied Customers:

    393
    Licensed Texas General Practice Attorney
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/BA/barristerinky/2012-6-10_22423_office.64x64.jpg Barrister's Avatar

    Barrister

    Attorney

    Satisfied Customers:

    301
    13 years practicing attorney, MBA
 
 
 

Related Business Law Questions

Chat Now With A Business Lawyer
Lucy, Esq.
Lucy, Esq.
Business Lawyer
20705 Satisfied Customers
Attorney