How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Dominick Your Own Question
Dominick
Dominick, Marine Mechanic
Category: Boat
Satisfied Customers: 1009
Experience:  25 Years Experience as Mechanic, 20 Yrs Boat Yard Owner/Mechanic, Factory Certified
14379177
Type Your Boat Question Here...
Dominick is online now
A new question is answered every 9 seconds

Re: Yamaha 2009 T60 4-stroke EFI on pontoon. Started up fine

Customer Question

Re: Yamaha 2009 T60 4-stroke EFI on pontoon. Started up fine on land with water hose attachment. Launched pontoon and ran good at speed for about 10 minutes and started running rough. Now it will start but runs rough and will not go over 1100 RPM. Drained fuel from tank and put in REC 90 ethanol free fuel. New fuel filter element, fuel strainer, fuel/water separator. Replaced plugs. Tried running from a portable fuel container. No change. Could be injectors or fuel pump or something else? Thanks - Tom
Submitted: 9 months ago.
Category: Boat
Expert:  Jason replied 9 months ago.

Hi Tom, my name is Jason.

It could be a number of things, have you done any checking on your own yet such as checking fuel pressure, compression or spark output?

Customer: replied 9 months ago.
No, do not have the tools for this.
Expert:  Jason replied 9 months ago.

Did you have any general or direct questions that you specifically wanted me to answer?

Customer: replied 9 months ago.
No, sounds like this was a dead end. Thanks anyway.
Expert:  Jason replied 9 months ago.

No problem, good luck.

Related Boat Questions