How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Charles Your Own Question
Charles
Charles, Marine Mechanic
Category: Boat
Satisfied Customers: 3342
Experience:  US Navy (Ret) Certified Mercury Marine Tech with over a decade of repair experience.
67216606
Type Your Boat Question Here...
Charles is online now
A new question is answered every 9 seconds

Jason I have a problem with MAG496 After winter we try

Customer Question

Hi Jason
I have a problem with MAG496
After winter we try to start one of two DTS engine ( port engine works fine)
Strb engine lost power so I found 15 Amp blown on clerr power line from baterries. 3 - pole Turnkey gives power on smartcraft and engine, fuel pump works - no ignition
We have lot of COM errors 101;103;150;186;215 on CDS
We have Crosscheck data error on Smart View....
I checked all the lines with com terminator on axius
no idea where is a problem ??
Submitted: 6 months ago.
Category: Boat
Expert:  Charles replied 6 months ago.
Hello, my name is***** will assist you.Check all of the different fuse holders on the engine. Make sure that all of the fuses are still good. With that many comm errors you are either looking for a common ground issue, or a harness has failed leading to all the false codes. Looks like part 13 here.http://www.boats.net/parts/search/Merc/Mercruiser/2008/5Q4AB04IH/HARNESSES/parts.html

Related Boat Questions