How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Noel Schembri Your Own Question
Noel Schembri
Noel Schembri, Marine Technician
Category: Boat
Satisfied Customers: 1937
Experience:  Advanced technical diploma
41498811
Type Your Boat Question Here...
Noel Schembri is online now
A new question is answered every 9 seconds

Just Started OPtimax 200 after winter storage. started fine

Customer Question

Just Started OPtimax 200 after winter storage. started fine after installing new battery.
But have LOST ENGINE COM fault on monitor. What should I look for and were can I find diagrams for the engine monitor?
Submitted: 1 year ago.
Category: Boat
Expert:  Noel Schembri replied 1 year ago.
Hello my name is ***** ***** I will assist you. Most probably it is a problem with the CAN bus, Try Check all the blue plugs on the wire harness, make sure they are properly connected and disconnect and connect again. Remove the batt cable and try again.
It should solve the problem.
If it does not then it would need to be connected to a Diagnostic tool to see why there is this error.
Noel
Expert:  Noel Schembri replied 1 year ago.
Did you manage to solve the problem?
Do you require further assistance?
Noel

Related Boat Questions