How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask indy-tech Your Own Question
indy-tech
indy-tech, Australia Car Mechanic
Category: Australia Car
Satisfied Customers: 6801
Experience:  All import and domestic car repairs and diagnostics
29331485
Type Your Australia Car Question Here...
indy-tech is online now
A new question is answered every 9 seconds

I own a 1999 Volvo v40 wagon 1.8l non-turbo. My maintenance

Customer Question

Hi,
I own a 1999 Volvo v40 wagon 1.8l non-turbo.
My maintenance light has come on and i get code P0304 coming up.
Before this code came up, i had Ignition coil 4(which sparks cil.4 & 2 i believe) failure come up and Catalytic converter damage come up + camshaft reset valve.
However i fixed this, changed the spark plugs and flushed the engine oil and cleaned the engine as best as i could, These codes seem to have cleared now.
The coils are old and the plastic shaft is starting to crack slightly, so they could use replacement. However, i have switched Coil cil. 4 to cil. 3 and vice versa and i still get a P0304 code come up, which means it is not the coil. The wiring harness looks pretty old and most of the harness plastic has cracked.
I should also mention, i only get misfires upon starting a cold engine, within 3 mins all misfire stops. And i noticed it is usually a day with high moisture content in the air. The engine also lacks power in the lower RPM ranges up until 2000. Any thoughts?
Submitted: 14 days ago.
Category: Australia Car
Expert:  indy-tech replied 13 days ago.

Hi, I'm Greg (Indy-Tech).
Welcome to JustAnswer. I'm reviewing your question now, and will post back with your reply ASAP.
Rgds Greg.

Expert:  indy-tech replied 13 days ago.

Swap over the injectors and clear codes and try again .,

Do a engine compression test one cold then again hot .

BUT had a issue just like yours and the problem was the coil wires

and coil boots .i would replace these first sound very much like your issue .

Try this then please get back to me with the reply box below .

Kind regards Greg.

Related Australia Car Questions