How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask bonzaco Your Own Question
bonzaco
bonzaco,
Category: Appliance
Satisfied Customers: 1462
Experience:  Owner at Dales Electronic
26760916
Type Your Appliance Question Here...
bonzaco is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have a Kenmore refrigerator that I am working on, but

Customer Question

I have a Kenmore refrigerator that I am working on, but there is no power to the compressor coming from the control board. I had changed the control board but still no power. There is no relay nor inverter board that I can see. I see a capacitor right below the control board. Changed that too but still no power is coming from the board to the compressor.
Submitted: 10 months ago.
Category: Appliance
Customer: replied 10 months ago.
The model number is *****
Expert:  Kelly replied 10 months ago.
Hi, welcome to Just Answer. My name is ***** ***** I look forward to helping you! Please know that I am not compensated for my time by the site until you rate using the stars at the top of your page. A rating is appreciated once we get to the solution for your appliance issue, thanks! Are you measuring right at the compressor connections?
Customer: replied 10 months ago.
I did that and I also measured the power coming from the control board.
Expert:  Kelly replied 10 months ago.
Is the fan running by the compressor?
Customer: replied 10 months ago.
Yes
Expert:  Kelly replied 10 months ago.
So it should be calling for the compressor to run as well. What part number board did you install and was this the original issue?
Customer: replied 10 months ago.
The main board on the back of the refrigerator.
Expert:  Kelly replied 10 months ago.
That really is the only thing that can cause the compressor not to get power if the condenser fan is running. That fan running shows that the unit is calling for cooling. So, it may be that the compressor is shorted and is damaging the board when it is installed. Have you measured the compressor pins to see if they are shorted?
Customer: replied 10 months ago.
Original problem was that everything is running but the compressor. Checked compressor, and it
Expert:  Kelly replied 10 months ago.
If you are not getting voltage out of the control, measuring right at the control, it has to be a control problem.
Customer: replied 10 months ago.
The compressor is running fine right now. I jumped it and it has been running ok.
Expert:  Kelly replied 10 months ago.
So it has to be a control issue if you are not getting power right at the control output.
Customer: replied 10 months ago.
Just installed a new board and I am getting the same results
Expert:  Kelly replied 10 months ago.
Unless the new board is getting damaged at install by something, I am not sure. I will place your question back to the list in case another may have seen this before.
Customer: replied 10 months ago.
Thanks for giving it a try!
Expert:  bonzaco replied 10 months ago.
Have you checked continuity between the compressor feed at the pcb and the compressor supply wires?