How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Appliance Guru Your Own Question
Appliance Guru
Appliance Guru, Owner and Technician
Category: Appliance
Satisfied Customers: 14024
Experience:  Over 15 yrs. experience with 10,000+ in home repairs.
21107370
Type Your Appliance Question Here...
Appliance Guru is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have a new Amana PTH153g25axxx. I installed it myself.

Customer Question

I have a new Amana PTH153g25axxx. I installed it myself. When I plugged it in and set it on cool, it works beautifully. The unit gets cold. But, the fan doesn't blow any air. Did i do something wrong?
Submitted: 1 year ago.
Category: Appliance
Expert:  Appliance Guru replied 1 year ago.

Hello and thanks for using this service, if you have been waiting do not worry or get upset I am just one of the techs on here and I try to get to as many customers as I can and I just picked up your question now. Please give me time to respond as typing, researching and adding links takes me time to do so please be patient and often I will ask you questions to narrow down the issue to get is diagnosed correctly.

So when you plug it in you can not set the Fan on and it does not run?

Customer: replied 1 year ago.
I see the fan light come on. And if I select High, the light goes to high, etc. But, I don't detect any air coming out the vent.
Expert:  Appliance Guru replied 1 year ago.

Well this would likely be an issue with the unit, a wire may be off the control of blower motor inside the unit, probably from the factory when it was assembled. It is under warranty, but you can take it apart to check that if you want. I would or wait for warranty. I find often just a wire off causing the whole issue. This is nothing you did, these are plug and go units.

We are on the honor system for our time, all I ask is please rate my service using the STAR RATING SYSTEM at the top of your page before you leave. If you are not happy with the service please let me know before leaving a negative rating. This is the only way I am paid or credited through the site for my time. This will also allow you to get directly back to me for FREE follow up questions and tips are greatly appreciated! Thanks

Related Appliance Questions