How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask MRANSWER Your Own Question
MRANSWER
MRANSWER, Home Appliance Technician
Category: Appliance
Satisfied Customers: 6158
Experience:  30 YRS EXP. FACTORY TRAINED AND AUTHORIZED ON ALL MAJOR BRANDS
13971964
Type Your Appliance Question Here...
MRANSWER is online now
A new question is answered every 9 seconds

Mike, I have a CAbrio WTW6200S. It threw me an F1 error,

Customer Question

Mike,
I have a CAbrio WTW6200S. It threw me an F1 error, I unplugged/replugged then started a cycle. The tub fills with water to the level of the cone and I then get the Long Fill error.
Where should I look for problems?
Submitted: 1 year ago.
Category: Appliance
Expert:  MRANSWER replied 1 year ago.
f1 is not a long fill error and you state that is what you get. So what code are you getting that does indicate a long fill as you say ?
Customer: replied 1 year ago.
I get "LF" (Long fill). The water fills to about cone high, error code comes up and machine drains leaving "LF" on display
Expert:  MRANSWER replied 1 year ago.
If there is no obstruction in the pressure hose then you need to replace the control board as an incorrect signal is being read as it relates to the water level switch inside of it. Nothing is serviceable inside of the control, it must be replaced.
Customer: replied 1 year ago.
Ok. The water level sensor is in the main board?
Expert:  MRANSWER replied 1 year ago.
yes, the pressure hose connects to the board as you will see
Customer: replied 1 year ago.
I replaced the main board and it still gives the "LF"
Ideas?
Expert:  MRANSWER replied 1 year ago.
Make certain the pressure hose is not obstructed nor split.