How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask MASTER-TECH Your Own Question
MASTER-TECH
MASTER-TECH, Home Appliance Technician
Category: Appliance
Satisfied Customers: 345
Experience:  30 years in the trade, lead tech in large company, always training on the newest technology
24031813
Type Your Appliance Question Here...
MASTER-TECH is online now
A new question is answered every 9 seconds

maytag mdb8600awb will fill but does not run.

Customer Question

maytag mdb8600awb will fill but does not run.
Submitted: 7 years ago.
Category: Appliance
Expert:  MASTER-TECH replied 7 years ago.

Do you hear a hum?

Has anything broken in it?

Customer: replied 7 years ago.
Nothing has broken in it. The lights will come on as usual for any cycle I choose, it will fill and then sit for a minute or so, then the control panel area will humm intermittently lasting about 5 seconds and pausing for 15 seconds or so. After a few minutes of this it shuts off and if I stop it and drain it - it will drain like nomal.
Expert:  MASTER-TECH replied 7 years ago.

It sounds like the relay on the board is bad. When it hums do you hear any thing from below. If the motor makes noise check the pump for debris. Remove the lower spray arm. Remove all the torx. 3-on the out side and 6-in. Lift out the center peice. remove the outer screws from under the center peice. Spin the black impellor if it is free it is a bad board. If not remove the screw in the center of the black impellor. Remove the impellor and then lift the front of the filter assembly and pull outwards. Clean if dirty.

Click here for parts

Thank you...

 

MASTER-TECH and 3 other Appliance Specialists are ready to help you
Customer: replied 7 years ago.
Perfect. There was a small piece of plastic wedged onto the blade attached to the impeller that kept it from turning. It seems to be working fine now. Thanks for your help.
Expert:  MASTER-TECH replied 7 years ago.
Glad to help. Have a good t-day...