How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Neilwill Your Own Question
Neilwill
Neilwill, Home Appliance Technician
Category: Appliance
Satisfied Customers: 1274
Experience:  10 years experience appliance repair and installation
25067054
Type Your Appliance Question Here...
Neilwill is online now
A new question is answered every 9 seconds

Washer is just over one year old, is a front loader, tumble

Customer Question

Washer is just over one year old, is a front loader, tumble action energy start. History is relatively light use and has been a great appliance. Symtoms, washer turned on and off during during last round of laundry smelt of rubber and did not drain before load was oborted. We live in the middle of nowhere a long way from any technition. Can you help?
Cheers
Russell
Submitted: 7 years ago.
Category: Appliance
Expert:  Neilwill replied 7 years ago.
-Could you explain your situation a little more?
make and model number is XXXXX
Customer: replied 7 years ago.

Kenmore c48172

 

Expert:  Neilwill replied 7 years ago.
Hi ya Icee

Check your exit hose spigot, it may be clogged. This is if your filter is all clean. There should be air for passage in the standpipe behind. Your hose should not fit airtight into the standpipe and neither too deep into it. Snaking out your standpipe would be good too.

The rubber smell is most likely a bet that may be bad.

If you have no experience doing this you may need a hands on tech on location.
Customer: replied 7 years ago.

Thanks! Stand pipe is clear and draining properly. I have been trying to find a filter on this unit somwhere, haven't been able to yet, nor in the owners manuel. Any tips where to look?

Thanks Neil

 

Expert:  Neilwill replied 7 years ago.
Was it the drain hose hangging to far down the stand pipe that needed to be pulled back that remedied the problem?

Related Appliance Questions