How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Bryan Your Own Question
Bryan
Bryan, Home Appliance Technician
Category: Appliance
Satisfied Customers: 12156
Experience:  15 yrs. experience as a certified appliance technician.
10522817
Type Your Appliance Question Here...
Bryan is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have a Whrilpool super capacity 465. The stove will not ...

Customer Question

I have a Whrilpool super capacity 465. The stove will not ingnite when i turn it on. All it does is click for five seconds then it stops.
Submitted: 8 years ago.
Category: Appliance
Expert:  Bryan replied 8 years ago.
Hi this is Bryan. is it all of your burners. or just one? you are talking about top burners right? let me know. Bryan
Customer: replied 8 years ago.
Reply to a1speedyappliance's Post: All the burners on top of the stove work. It is the oven (area where you bake) that will not ignite. The burners ontop ignite just fine.
Expert:  Bryan replied 8 years ago.
ok , can you give me full model #? i'll look up oven and get back to you, thanks Bryan
Customer: replied 8 years ago.
The model number is XXXXX   5, Whirlpool.
Expert:  Bryan replied 8 years ago.
yoyr oven shows it has an ignitor for oven , thats what your problem is.. you can click on this link to find ignitor www.pcappliancerepair.com change the bottom one and it should work fine , thanks Bryan. feedback is appreciated and helps rate experts. please press accept if your happy with answer .thanks again Bryan
Bryan and 2 other Appliance Specialists are ready to help you
Customer: replied 8 years ago.
I replaced the ignitor, the oven still makes that clicking noise, the oven does not ignite. Do you have any other advice?
Expert:  Bryan replied 8 years ago.
well maybe the wire going to ignitor has a break in it. let me do some checking I'll be back in a little while. thanks Bryan