How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Cris Your Own Question
Cris
Cris, Technician
Category: Android Devices
Satisfied Customers: 6354
Experience:  3yrs. experience with Android phone and tablets.
10156100
Type Your Android Devices Question Here...
Cris is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have a Galaxy 6 phone. Recently our IT department made a

Customer Question

I have a Galaxy 6 phone. Recently our IT department made a change to the Active Sync/Excahange setup which requires my phone to be encryped. My phone had been encrypted before this new exchange change and the active synch was working fine. Now when the exchange setup gets to the part to make sure the phone is encrypted, it does not detect that it is already encrypted. Have you run into this problem before?
BTW, I did a factory reset on my phone and the active synch began to work, but only for about 24 hours when the Exchange system again did not detect that my phone was already encrypted and would not allow the connection to occur.
Submitted: 1 year ago.
Category: Android Devices
Expert:  Cris replied 1 year ago.

Hi, thanks for using JustAnswer.com I am Cris.

I have seen this issue before and the solution was on the server end. Every time a phone is setup and added to the person profile it doesn't delete the phone as a mobile device for that profile. Your IT dept. has to go into Exchange Management Console and remove all of the old phone devices on your profile and just leave your current device. This should resolve your issue.

Let me know if you have any further questions.

Related Android Devices Questions