How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Wayne Your Own Question
Wayne
Wayne, Journeyman
Category: Agriculture and Farm Equipment
Satisfied Customers: 8902
Experience:  34 + years as a mechanic
6825259
Type Your Agriculture and Farm Equipment Question Here...
Wayne is online now
A new question is answered every 9 seconds

2010 Deere 5045E, I've been running it for 6 years, no

Customer Question

2010 John Deere 5045E, I've been running it for 6 years, no problems. I put it in the barn after using the loader bucker, shut it down. Came back several days later, won't start. Finally found a 20 amp start relay fuse blown. Replaced with 10 amp per fuse box (I did not install the 20 amp.), replaced the relay, still blows the fuse.
JA: OK. Anything else you want the agriculture mechanic to know before I connect you?
Customer: I've seen on some forums to disconnect the cold start sensor, that a bad thermistor will cause the start relay fuse to blow. I think I did that but I'm not positive that I located the cold start sensor.
Submitted: 6 months ago.
Category: Agriculture and Farm Equipment
Expert:  Wayne replied 6 months ago.

Hi I'm Wayne

I will help you with this

it is located in #2 of the Pic

P/N RE503242

I hope this helped you

Hi. If this helped you,

Please remember to rate my answer 3 or more stars.

I do not get paid for question, unless you rate my answer

If more info is needed, use the reply button -

NOT THE POOR/BAD SERVICE

Expert:  Wayne replied 6 months ago.

HI

Just following up with you

did my answer help you

let me know, Please

Wayne

Expert:  Wayne replied 6 months ago.

HI

Just checking if you need any more help with this

Wayne